Huvudmeny
Elcykel

2017-05-30 13:00

Inblicksfrågan: Finns det parkering för elcykel?


Jag har precis köpt en elcykel och planerar att cykla till och från jobbet. Finns det möjlighet att ställa cykeln i högskolans garage? Det finns ju MC-parkering och då borde det även kunna finnas elcykelparkering, eller hur?

Christina Lindqvist, fastighetssamordnare, svarar:

Vi kommer inom en snar framtid att bygga ett låsbart cykelförråd på innergården vid Balder. Vi inväntar förslag från Akademiska Hus om hur det kan se ut, därefter kan vi ge en mer specifik tidsplan. Vi tar med oss frågan om elcykelparkering och med möjlighet att ladda. Tillsvidare är det parkering utanför som gäller.

Om du ställer dig på motorcykelparkeringen i garaget, så måste du betala en dagsbiljett.

Följdfråga:

Kan inte högskolan i nuläget kunna erbjuda gratis cykelparkering i garaget tills nätförrådet är klart? Dels för att skydda personalens cyklar från stölder, byggdamm osv. Dels för att främja att personalen sparar på miljön och ur hälso- och friskvårdsaspekten. Det känns orimligt att betala 20 kr/dag för en miljövänlig trampcykel. Det finns diverse små utrymmen i garaget där det finns plats för cyklar, och motorcyklar nyttjar sällan sin plats före kulverten.

Svar: Det finns idag inget ledigt låst utrymme i garaget där man skulle kunna parkera sin cykel. Garaget är öppet under dagtid, så det är egentligen inte säkrare där än att ställa den ute på gatan.

Har du en fråga till Inblick?

Du vet väl att du kan ställa dina egna frågor till oss på Inblicksredaktionen.

Text: Henrik Grönberg

Foto: Jennifer Tydén