Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Bibliotekshögskolan
2017
Välj

Håkan Bengtsson

Magisterutbildningen gav en nytändning

Efter några år som projektledare på en reklambyrå kände Håkan Bengtsson att det var dags att göra ett avstamp i karriären.

Skolbibliotekarie Andrea Johansson och andra besökare vid konferensen

Konferens om skolbibliotek lyfter vikten av...

Under tisdagen träffades drygt 90 lärare, bibliotekarier och forskare vid Högskolan i Borås för att delta i en konferens om skolbibliotek.


Viktigt att stötta konstruktiva och demokratiska aktörer

I år gick Sociala medier-priset till Viralgranskarens redaktörer. Priset möjliggörs av bidrag från Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.


Mer forskning om tillgänglig läsning behövs

Anna Hampson Lundh, forskare vid Bibliotekshögskolan, har kartlagt forskning om hur personer med läsnedsättning använder tillgängliga medier.


Samarbetsprojekt kring träning inom ambulanssjukvård prisas

Ett nytt sätt att träna och simulera inom ambulanssjukvård uppmärksammandes nyligen med Prehospitala priset 2017.


Digital bibliotekarie – ett framtida yrke för Stieg Andersson

Digitaliseringen leder till nya yrkesområden tänker studenten Stieg Andersson. Just nu besöker han folkbibliotek i Austrailien och inspireras.


Ny essäsamling om antinazisten Birger Forell

Välkommen fredag 6 oktober på boksläpp av rapporten ”Att tjäna är människans storhet: Idéhistoriska essäer om Birger Forell”.


Stor bredd i högskolans program under Bokmässan

”Gör vår forskning till din kompetens.” Det är parollen när Högskolan i Borås under torsdagen tar plats på Bokmässan i Göteborg.


Strategisk kommunikation – en bransch i uppsving

Kriskommunikation – det sökordet gav en träff på Magisterutbildning i Strategisk information och kommunikation vid Högskolan i Borås.


Forskning tar dövblinda ut ur mörkret

Ett plagg som kan agera som ett kommunikativt gränssnitt för dövblinda. Det kommer bli resultatet av ett unikt och nyskapande EU-projekt.


Utlysning av medel ur Svea Bredals fond

Forskare inom biblioteks- och informationsvetenskap har nu möjlighet att ansöka om medel ur Svea Bredals fond. Ansökan är öppen t.o.m. 13/11 2017.