Huvudmeny

Företag söker dig med textilutbildning

Som student eller före detta student på Textilhögskolan är du attraktiv för företag i textilbranschen. Här hittar du erbjudanden om jobb och platser för praktik och exjobb från både stora och mindre företag i branschen.

Annonsörerna är inte kontrollerade av Textilhögskolan eller Högskolan i Borås. Den här sidan används enbart för att tillgängliggöra de annonser som skickas in.

Vill du annonsera hos oss?

Skicka den färdiga annonsen som pdf-fil eller länk till annons på er webbsida till kommunikation@hb.se  Beakta att det kan ta upp till en vecka innan annonsen ligger ute på webbsidan. Tjänsten är helt kostnadsfri.


Praktikant till Sandays Footwear, Göteborg

(2018-01-16) Vill du vara med och utveckla vårat varumärke? Vi söker nu en person som brinner för mode, design, trender och SKOR. Du får chansen att få en inblick i hur branschen fungerar och arbetet i ett litet men expanderande företag. Vi ser att du är initiativtagande och självgående, men även en god lagkamrat. En förutsättning är att du har en egen dator och goda kunskaper inom design av konfektion digitalt. Annons - praktikant till Sandays Footwear (pdf)

Praktikant till Tapetshopen, Borås

(2018-01-16) Tapetshopen är en butik som säljer utvalda tapeter, med hög kvalitet, online. Vi söker en inredningsintresserad och driven person för inköp och marknad som vill få erfarenhet från ett ambitiöst e-handelsföretag på vårt kontor mitt i Borås. Exempel på arbetsuppgifter är att skriva produkttexter, hantera kommunikation med kunder eller leverantörer samt mycket annat som innefattar att jobba på ett litet men växande företag. Annons - praktikant till Tapetshopen (pdf)

Intern at Stylein, Stockholm

(2018-01-16) Stylein is looking for an intern to join the production department. The internship starts in May/June and will preferably last for 4-6 months. Preferably, you are studying or have studied textile/buying. the ad - intern at Stylein (external link)

Mönsterkonstruktör till V-FIT, Norrköping

(2018-01-10) Vi söker dig som vill vara med från starten på något stort. Vi ska nu ta steget mot att utveckla nya mönster till nya plagg. Vi har sedan slutet på 2016 framgångsrikt sålt vår skjorta för tränade män. Nu är det dags att ta fram skjortan för tränade kvinnor. Du kommer jobba självständigt med kontinuerlig uppföljning och feedback från oss. Du är van vid att rita upp mönster med alla detaljer. Du har ett öppet sinne för passform och kan tänka ”outside the box”. Vi vill att du ska vara delaktig från start tills att skjortan provas ut som prov från fabrik till en färdig produktion. Sista ansökningsdag är 26 januari. Annons - mönsterkonstruktör till V-FIT (pdf)

Interns - Creative Technical Product Development - at HUGO BOSS, Coldrerio in Switzerland

(2018-01-10) HUGO BOSS is globally renowned as a successful fashion and lifestyle brand. On the one hand, we have our passion for extraordinary design and high expectations regarding fabrics, processing and fitting to thank. On the other hand, we like to encourage our team of almost 13,800 employees to think outside the box. After all, different perspectives enhance creativity and performance and result in products that are sold in 126 countries at over 7,600 sales points around the globe.

We are searching for candidates within the Knitwear Creative Technical Product Development Department, starting July 2018 and who are available for a 6 – 12 months internship in Coldrerio/Switzerland. the ad - interns - Creative Technical Product Development - at HUGO BOSS (pdf)

Praktikanter till Jollyrooms inköpsavdelning, Göteborg

(2018-01-10) Vi söker dig som är student eller nyexad och som är på jakt efter praktikplats om minst 8 veckor på heltid. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av detaljhandel eller näthandel. Det är viktigt att du har goda IT- och skrivkunskaper. Annons - praktikant till Jollyrooms inköpsavdelning (pdf)

Praktikant till Jollyroom inom CSR och Produktsäkerhet, Göteborg

(2018-01-10) Vi söker dig som är student och som är på jakt efter praktikplats om minst 8 veckor på heltid. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av CSR eller Produktsäkerhet. Det är viktigt att du har goda IT- och skrivkunskaper. Som person är du strukturerad, noggrann och effektiv. På Jollyroom har vi alltid kundfokus i allt vi gör, ibland krävs det teamwork över avdelningsgränserna för att vi skall lyckas hålla våra tuffa servicemål och ha branschens nöjdaste kunder. Så för oss är det viktigt att du är öppen, flexibel och prestigelös.  Annons - praktikant till Jollyroom inom CSR och Produktsäkerhet (pdf)

Praktikant till Miss Janna, Göteborg

(2018-01-10) Brinner du för att göra världen lite bättre och hållbare? Då kanske en praktikplats på Miss Janna är något för dig! Vi erbjuder en spännande arbetsplats i Göteborg där du verkligen kommer få användning för dina kunskaper. Miss Janna jobbar med hållbart mode av eko och naturvänliga material.  Annons - praktikant till Miss Janna (pdf)

Webbpraktikant till Vallgatan 12, Göteborg

(Stående) Vi är ett kläd- och inredningsföretag som söker praktikanter till vår e-handelsavdelning för 2018. Vill du vara med och utveckla vår e-handel? Låter det lockande att vara med och underhålla en expanderande webb-butik, ta fram grafik för digitala ändamål och hantera webb-orders? Just nu söker Vallgatan 12 en praktikant med god datorvana och ett naturligt intresse för design, trender och sociala medier.  Annons - webbpraktikant till Vallgatan 12 (pdf)

Assistant Buyer to Babyshop Group, Stockholm

(2018-01-10) We are looking for our next great assistant buyer who wants to work in a fast-growing company with our proprietary brands (our own developed brands) in fashion, home, toys and baby categories. If you want to join a fun workplace with high ambitions and goals, you shall apply for this exciting role today! the ad - assistant buyer to Babyshop Grop (pdf)

Inköpspraktikant till Bubbleroom, Borås

(Stående) Bubbleroom söker dig som vill praktisera i ett spännande, snabbt växande modeföretag! Vi söker dig som vill ta del av vår inköpsavdelning för externa varumärken. Som praktikant hos oss blir du en i teamet och får inblick i våra dagliga arbetsuppgifter och rutiner. Vi tar emot praktikansökningar löpande. Annons - inköpspraktikant till Bubbleroom (pdf)

Medarbetare till Båvens Spinneri, Sparreholm

 

(2018-01-03) Efterfrågan på våra garner ökar hela tiden. Därför utökar vi nu verksamheten genom att söka en ny medarbetare som älskar ull. Du kommer ingå i vårt lilla team på tre personer och du får lära dig att göra allt. Från att tvätta, karda och spinna till att ha kundkontakter och skicka paket. Våra maskiner är nya, fabriksmiljön är liten och ljuvligt placerad alldeles invid Båvens strand.  Annons - medarbetare till Båvens Spinneri (pdf)

Praktikanter till Hugo Boss

(2017-12-27) Hugo Boss söker två praktikanter. Dels som "Intern Product Development Belts (pdf), dels som "Intern Creative Technical Product Development (pdf).

Marketing Coordinator B2B at Eton, Borås

(2017-12-27) With a transformation towards omnichannel and end consumer marketing focus, we are looking for a Marketing Coordinator to support our business. The Marketing Coordinator work closely with the Trade Marketing Manager supporting the entire marketing and e-commerce organization as well as the Chief Marketing Officer. The Marketing Dept. is responsible for the Eton brand, creating content for all valid channels and driving traffic to our wholesale customers, Eton brand stores & e-commerce. We strive to always offer our end consumer a premium Eton experience in all distribution channels, including PR and VM. the ad - Marketing Coordinator B2B (external link)

Praktikant inom produktion och Sourcing/Sustainability till Björn Borg, Stockholm

(2017-12-21) Björn Borg söker dig som vill arbeta och utveckla dig inom området Produktion och Sourcing/Sustainability. Du är en lagspelare med egen drivkraft, strukturerad, uppmärksam och gillar att träna. Du har ett intresse för hållbarhet, kvalitet och produktion. Läs mer om praktiken hos Björn Borg (pdf)

Produktutvecklingsassistent till Bik Bok, Oslo i Norge

(2017-11-30) Vi söker nu efter en kommersiellt tänkande produktutvecklingsassistent med massa passion för kläder och mode. I Bik Bok är vi stolta över vårt jobb och butikerna och kunden är i centrum för allt vi gör. Som produktutvecklare är du driven av att se omsättningen på dina produkter och ju jobbar hela tiden med att förbättra och utveckla bästsäljarna. Du har ett huvud fullt av idéer till hur vi hela tiden kan leverera de bästa produkterna till vår kund. Intresserad? Annonsen - produktutvecklingsassistent till Bik Bok (extern länk)

Produktutvecklare till Textilia, Örebro

(2017-11-27) Rollen innebär löpande kommunikation och samarbete med företagets inköpsavdelning, affärsavdelning samt driftorganisation. Som produktutvecklare kommer du att arbeta med att utveckla befintligt sortiment, samt nya produkter och kvaliteter i samarbete med olika nyckelpersoner i verksamheten. Du ansvarar för kvalitetssäkring av produkterna. Du ansvarar också för de delar som rör textilierna i anbudsprocessen. Du rapporterar till Textilias Textilchef. Annonsen - produktutvecklare till Textilia (pdf)

Praktikanter till Rodebjer, Stockholm

(2017-11-27) Som praktikant så blir din uppgift att assistera garment technician i dennes arbete. Det innebär huvudsakligen att du deltar i avprovningar och kommenterar prover, uppdaterar måttlistor samt hanterar information i vårt PDM system Pisa. Hos oss är det viktigt att den sökande är flexibel och gärna vill hjälpa till där det behövs. Annonsen - Praktikanter till Rodebjer (pdf)

Praktikant till Björn Borg, Stockholm

(Stående) Björn Borg söker dig som vill arbeta och utveckla dig inom området mönsterkonstruktion och produktutveckling. Du är en lagspelare med positiv energi och egen drivkraft. Du har god känsla för mode och passform. Läs annonsen (pdf)

Internships – IC Group

(Permanent) IC Group A/S is a Danish listed company which runs and develops 5 apparel brands in the Nordic region. We are now searching for internships in our offices located in Hong Kong and Romania. You will have the opportunity to be involved in the daily merchandizing operations of the 3 core brands as well as the CSRactivities.The internship takes around 12 weeks. Read the ad (pdf)

Praktik på inköpsavdelningen – Jollyroom, Hisings Kärra

(Stående) Vi söker praktikanter till Inköpsavdelningen på vårt kontor i Hisings Kärra. Som praktikant är du en del av det löpande arbetet på avdelningen, är medverkande på möten och får genomföra dagliga assisterande uppgifter. Vi söker dig som är student eller nyexad och som är på jakt efter praktikplats om minst 8 veckor på heltid eller deltid. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av detaljhandel eller näthandel. Vi tar löpande emot ansökningar för praktikplats. Observera att praktiken är oavlönad. Läs annonsen (pdf)

Wakakuu söker praktikanter

(Stående) Vi söker en modeintresserad och driven person till vår inköpsavdelning och som vill få erfarenhet från ett växande e-handelsföretag på vårt kontor i Hovås utanför Göteborg. Du kommer att jobba nära vår inköpsassistent och exempel på arbetsuppgifter är att skriva produkttexter, order från leverantör och produkthantering samt mycket annat som innefattar att jobba på ett litet men växande företag.
Vi söker dig med
- Textilutbildning/inköpsutbildning 
- Flytande engelska i tal och skrift
Vi söker omgående praktikanter för hösten 2016 samt löpande under hela 2017 som kan vara hos oss minst 6 - 8 veckor.

Läs hela annonsen (pdf)

J.Lindeberg is continuously looking for dedicated interns

(Permanent) Are you a creative and innovative design student with a good eye for quality, trends and interest in functional design? You will take part in the day-to-day life of a fashion company. You will assist the design team in a variety of tasks and gain an understanding of how a complete collection, from start to finish, is created. Read the ad (pdf).

Internship and/or master thesis for Filippa K

(Permanent) For every season we are looking for students/graduates who are interested in practising their internship at Filippa K in our Supply Department. The internship has to be connected to or be a part of a University programme or the equivalent to it. Read the ad

Job offers from consulting firm talentiam

(Permanent) talentiam is a Human Resources consulting firm specialized in Fashion and Retail, based in Madrid and Barcelona. We work on the national and international levels and our clients include Inditex Group (Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Uterqüe and Oysho), Loewe, Zalando, Privalia, Claire & Bruce, Desigual, Carolina Herrera and Purification Garcia among others. See all the offers (pdf).